środa, 28 lipca 2010

Pappardelle z grillowaną papryką

Szybkie, pyszne, lekkie i niezwykle kolorowe danie.



Składniki:

  • makaron pappardelle
  • po jednej papryce czerwonej i zielonej
  • pierś z kurczaka
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • pół szalotki
  • kilka listków bazylii

Paprykę pokroiłam na kawałki, posoliłam, popieprzyłam, skropiłam oliwą i piekłam na grillu, aż skórka zaczęła ciemnieć. Przełożyłam ją do miseczki i przykryłam folią, aby zaparowała. Po kilku minutach z łatwością mogłam zdjąć z niej skórkę. Pokroiłam papryki w paski. W tym czasie już gotował się makaron a na grillu smażył się kurczak.
Posiekałam drobno szalotkę a pomidorki przekroiłam na pół.
Kiedy makaron był miękki odcedziłam go, a w garnku, w którym się gotował rozgrzałam łyżkę oliwy. Zeszkliłam na niej cebulę, dodałam paprykę i kurczaka pokrojonego w paski, podgrzałam chwilę a następnie dodałam makaron. Wymieszałam wszystko dokładnie a na końcu dodałam pomidorki. Przemieszałam jeszcze całość a po nałożeniu na talerze udekorowałam listkami bazylii. Gotowe!

Smacznego!

3 komentarze:

Paula pisze...

przeapetyczne zdjęcie :)

asieja pisze...

najfajniejsze to że kolorowe

aga pisze...

niesamowicie kolorowe jedzonko, a do tego smaczne:)

 
Related Posts with Thumbnails