Składniki:
- makaron pappardelle
- po jednej papryce czerwonej i zielonej
- pierś z kurczaka
- kilka pomidorków koktajlowych
- pół szalotki
- kilka listków bazylii
Paprykę pokroiłam na kawałki, posoliłam, popieprzyłam, skropiłam oliwą i piekłam na grillu, aż skórka zaczęła ciemnieć. Przełożyłam ją do miseczki i przykryłam folią, aby zaparowała. Po kilku minutach z łatwością mogłam zdjąć z niej skórkę. Pokroiłam papryki w paski. W tym czasie już gotował się makaron a na grillu smażył się kurczak.
Posiekałam drobno szalotkę a pomidorki przekroiłam na pół.
Kiedy makaron był miękki odcedziłam go, a w garnku, w którym się gotował rozgrzałam łyżkę oliwy. Zeszkliłam na niej cebulę, dodałam paprykę i kurczaka pokrojonego w paski, podgrzałam chwilę a następnie dodałam makaron. Wymieszałam wszystko dokładnie a na końcu dodałam pomidorki. Przemieszałam jeszcze całość a po nałożeniu na talerze udekorowałam listkami bazylii. Gotowe!
Smacznego!
3 komentarze:
przeapetyczne zdjęcie :)
najfajniejsze to że kolorowe
niesamowicie kolorowe jedzonko, a do tego smaczne:)
Prześlij komentarz