
Składniki:
- makaron - penne, tagliatelle, świderki
- pierś z kurczaka
- śmietanka kremówka
- bazylia, najlepiej świeża
- sól
- pieprz
- parmezan
Kurczaka podsmażamy na oleju. Kiedy lekko się przyrumieni, zalewamy go śmietaną, przyprawiamy do smaku i dusimy na małym ogniu. Kiedy śmietanka zgęstnieje i zmniejszy swoją objętość sos przekładamy do ugotowanego makaronu. Mieszamy, nakładamy na talerz i posypujemy startym parmezanem.
Smacznego!
9 komentarzy:
Oj, jak ja lubię takie szybkie, makaronowe obiady :) Jak dla mnie idealne.
Pozdrawiam :)
Podpisuję się pod tym, co napisała kasiaaaa24 ;)
Ja też lubię takie przepisy :) W weekendy mogę spędzić w kuchni pół dnia, ale w tygodniu po pracy wolę takie przepisy jak ten :)
Przesyłam WYRÓŻNIENIE :)))
Właśnie odeszłam od stołu i jestem zachwycona :)) Przepis idealny- prosty, szybki i pyszny :D Dziękuję i pozdrawiam!
Idealny przepis, tylko mała chwila potrzebna na przyrządzenie a poza tym PYCHA!!!!
serek miałam gołda nie wedle przepisu ale i tak mniamniuśne :) Normalnie az żałuję że taki przepis odkryłam bo juz wiem jak to sie skończy:)
Zrobiłam własnie,moglam wiecej soli dac, ale do śmietany wrzuciłam serek topiony na tą patelnię!i mniammmmm!
Ile tej śmietany dodałem szklankę i wyszło zdecydowanie ze zbyt mlecznym posmakiem
Prześlij komentarz