

Składniki:
- schab w plastrach o grubości ok. 1 - 1,5 cm
- pieczarki - dwie duże sztuki na każdy plaster
- cebula
- ser żółty w plastrach
- sól, pieprz, czosnek
Schab przyprawiłam i odstawiłam na 2 godziny do lodówki. Cebulkę pokroiłam w kostkę, pieczarki w plastry i przesmażyłam chwilkę (max. 1 min.) razem z solą i pieprzem. Na każdy plaster schabu rozłożyłam pieczarki i wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na ok. 45 min. 3 minuty przed końcem pieczenia na każdym plastrze mięsa położyłam plasterek sera i włączyłam w piekarniku termoobieg i grzanie od góry, żeby ser szybko się stopił. Schab wyszedł bardzo dobry, soczysty i delikatny. Podałam go z ziemniakami "jak z ogniska", na które przepis podawałam tutaj.
Smacznego!
2 komentarze:
Uwielbiam schab z pieczarkami i serem! To chyba mój ulubiony sposób przyrządzania schabu. Ja dziś miałam zawijasy z serem i szynką a pieczarki na dodatek :)
Super te zdjęcia...
Prześlij komentarz