Składniki:
- cienkie filety z kurczaka (mogą być też z indyka)
- tyle samo plastrów cukinii - ja kroję ją wzdłuż obieraczką do warzyw
- plastry mozzarelli
- na każdy filet pasek papryki czerwonej i zielonej
- sól
- pieprz
- ew. inne ulubione przyprawy
Każdy z filetów należy przyprawić. Na każdy z nich kładziemy plaster cukinii, ser i paprykę. Zwijamy roladki i spinamy wykałaczkami lub szpikulcami do zrazów. Smażymy je na małym ogniu, aby nie spalić wierzchu i dobrze wysmażyć środek (roladki wychodzą dość grube). Doskonałe będą również z grilla.
Można je podać na ciepło jako danie obiadowe - będą pyszne z gotowanymi na parze warzywami lub pokrojone w plastry i nadziane na wykałaczki jako przystawka na zimno.
Smacznego!
4 komentarze:
lubię mięso w nie tradycyjnej wersji. kolorowe i pyszne.
ale zrobiłaś mi smaka na takie roladki! kiedyś robiłam z jabłkiem i również polecam!
Super danie. I wygląda tak wiosennie :)
Pozdrawiam :)
Nie wpadłabym na pomysł z jabłkiem, kiedyś go wykorzystam :)
Dziękuję za miłe wpisy :)
Prześlij komentarz