Składniki:
- filet z łososia
- szklanka mleka
- 2 łyżki mąki
- makaron - u mnie bucatini, może być też tagliatelle
- sól
- pieprz
- szczypiorek
- łyżka oleju
Łososia pokroić na kawałki i usmażyć na oleju. Przełożyć do ugotowanego makaronu. Na olej po smażeniu ryby wsypać mąkę i chwilę smażyć. Dolać zimne mleko i cały czas mieszając czekać aż zgęstnieje. Przyprawić solą i pieprzem i dodać do makaronu. Całość bardzo delikatnie wymieszać, wyłożyć na talerz i posypać szczypiorkiem. Bardzo szybkie i proste danie.
Smacznego!
2 komentarze:
Bardzo lubie ten przepis tylko zamiast mleka daje smietane (wiecej kalorii ale co tam). Smaze ybke ze smietana a na koniec wrzucam w to makaron. Mniam mniam.
JA robię nieco inaczej: łosoś jest edzony i pokrojony wkostkę.
Makaron gotuję, odcedzam i wraca do gara jeszcze na moment. Stawiam gar z suchym mkaronem na gazie, wrzucma wędzonego łososia, śmietanę, koperek i mieszam pół minuty aż łososc się "zetnie".
Prześlij komentarz