wtorek, 5 maja 2009

Makaron z łososiem



Składniki:
  • filet z łososia
  • szklanka mleka
  • 2 łyżki mąki
  • makaron - u mnie bucatini, może być też tagliatelle
  • sól
  • pieprz
  • szczypiorek
  • łyżka oleju

Łososia pokroić na kawałki i usmażyć na oleju. Przełożyć do ugotowanego makaronu. Na olej po smażeniu ryby wsypać mąkę i chwilę smażyć. Dolać zimne mleko i cały czas mieszając czekać aż zgęstnieje. Przyprawić solą i pieprzem i dodać do makaronu. Całość bardzo delikatnie wymieszać, wyłożyć na talerz i posypać szczypiorkiem. Bardzo szybkie i proste danie.

Smacznego!

2 komentarze:

Anonimowy pisze...

Bardzo lubie ten przepis tylko zamiast mleka daje smietane (wiecej kalorii ale co tam). Smaze ybke ze smietana a na koniec wrzucam w to makaron. Mniam mniam.

tolorips pisze...

JA robię nieco inaczej: łosoś jest edzony i pokrojony wkostkę.
Makaron gotuję, odcedzam i wraca do gara jeszcze na moment. Stawiam gar z suchym mkaronem na gazie, wrzucma wędzonego łososia, śmietanę, koperek i mieszam pół minuty aż łososc się "zetnie".

 
Related Posts with Thumbnails