Składniki:
- truskawki i nektarynki lub brzoskwinie
- małe bezy - gotowe lub zrobione samodzielnie (np. z przepisu na Pavlovą)
- gęsty jogurt naturalny lub śmietana kremówka
- łyżka cukru
- łyżka likieru cointreau
- łyżka płatków migdałowych
Owoce mieszamy z likierem i odstawiamy do lodówki na pół godziny. Nakładamy owoce do pucharków, na nie układamy bezy i polewamy dosłodzonym jogurtem, posypujemy migdałami. Podajemy natychmiast.
Smacznego!
6 komentarzy:
Idealny zawsze :) Dla mnie takie desery zawsze będą smakiem dzieciństwa :) Pycha!
Pozdrawiam :)
Po nazwie spodziewałam się placka, a tu taki fajny, lekki deser...Wygląda szałowo ;)
Nie miałam pomysłu na nazwę tego deseru, więc padło na przekładańca ;)
uwielbiam słodkie owocowe pucharki
BOSKI ten blog ! dorzucam go do ulubionych :)
Bardzo dziękuję :))))
Prześlij komentarz