Składniki:
- posiekane mięso drobiowe (pierś, udka)
- 1 szalotka lub szczypiorek
- papryka
- 1 jajko
- kilka pieczarek
- koperek
- ser żółty
- sól
- pieprz
- łyżka mąki
Wszystkie składniki należy wymieszać na zwartą masę, usmażyć na złoty kolor. I zajadać :) Dobre na ciepło, ale też na zimno.
Smacznego!
9 komentarzy:
z dodatkami są najlepsze. z papryką.
u mnie zawsze ciocia takie robi i za każdym razem są pyszne :)
...wyglądają przepysznie..., a jaki sos do nich by pasował?
Ja nie dodawałam do niech żadnego sosu, ale jeśli już, to stawiałabym na coś ostrego, typu salsa albo chili.
Bardzo lubię taki kotlety :) Daję różne dodatki w zależności od tego, co jest do "sprzątnięcia" w lodówce - kukurydza, czerwona papryka, pieczarki... :)
Sos najczęściej robię do tego czosnkowy :)
pomysłowe urozmaicenie domowych obiadków
JEszcze nie jadłam takich siekanych kotlecików, choć widziałam je już w kilku miejscach. Pewnie się w końcu skuszę :)
Ja robię te kotleciki od bardzo dawna, i dodaje do nich co mam ;D raz jest to papryka innym razem pieczarki i za każdym razem wychodzą smakowite ;] mój przepis jest troszkę inny bo w moim jest jeszcze ser żółty i majonez.
No tak, w moich też był ser żółty, wiedziałam, że o czymś zapomniałam - edytowałam przepis ;)
Prześlij komentarz