piątek, 14 maja 2010

Siekane kotlety drobiowe

Bardzo łatwe i proste kotleciki.





Składniki:
  • posiekane mięso drobiowe (pierś, udka)
  • 1 szalotka lub szczypiorek
  • papryka
  • 1 jajko
  • kilka pieczarek
  • koperek
  • ser żółty
  • sól
  • pieprz
  • łyżka mąki

Wszystkie składniki należy wymieszać na zwartą masę, usmażyć na złoty kolor. I zajadać :) Dobre na ciepło, ale też na zimno.

Smacznego!

9 komentarzy:

asieja pisze...

z dodatkami są najlepsze. z papryką.

Paula pisze...

u mnie zawsze ciocia takie robi i za każdym razem są pyszne :)

Anonimowy pisze...

...wyglądają przepysznie..., a jaki sos do nich by pasował?

Dominika pisze...

Ja nie dodawałam do niech żadnego sosu, ale jeśli już, to stawiałabym na coś ostrego, typu salsa albo chili.

Mirabelka pisze...

Bardzo lubię taki kotlety :) Daję różne dodatki w zależności od tego, co jest do "sprzątnięcia" w lodówce - kukurydza, czerwona papryka, pieczarki... :)
Sos najczęściej robię do tego czosnkowy :)

Agata Chmielewska (Kurczak) pisze...

pomysłowe urozmaicenie domowych obiadków

Ania Włodarczyk vel Truskawka pisze...

JEszcze nie jadłam takich siekanych kotlecików, choć widziałam je już w kilku miejscach. Pewnie się w końcu skuszę :)

Kamila pisze...

Ja robię te kotleciki od bardzo dawna, i dodaje do nich co mam ;D raz jest to papryka innym razem pieczarki i za każdym razem wychodzą smakowite ;] mój przepis jest troszkę inny bo w moim jest jeszcze ser żółty i majonez.

Dominika pisze...

No tak, w moich też był ser żółty, wiedziałam, że o czymś zapomniałam - edytowałam przepis ;)

 
Related Posts with Thumbnails