czwartek, 6 sierpnia 2009

Brownie z wiśniami

Bomba kaloryczna, ale warta grzechu :)



Składniki:
  • 150 g czekolady
  • 100 g masła
  • 2 jajka
  • 100 g cukru
  • 70 g mąki ze szczyptą soli
  • szklanka wydrylowanych wiśni

Rozpuszczamy czekoladę z masłem w kąpieli wodnej. W tym czasie ucieramy jajka z cukrem na puszystą masę, dodajemy powoli czekoladę, a następnie mąkę. Przekładamy masę do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i na wierzchu układamy wiśnie. Pieczemy ok. 30 minut w temperaturze 160 stopni.

Smacznego!

3 komentarze:

Agata Chmielewska (Kurczak) pisze...

prezentuje sie pysznie

majka pisze...

Ale apetyczne ciasteczko :)

asieja pisze...

oj warta..

 
Related Posts with Thumbnails