


Potrzebujemy:
- opakowanie ciasta francuskiego
- szklankę jagód
- 1/3 szklanki cukru
- jajko
Jagody wraz z cukrem gotujemy od czasu do czasu mieszając, aż z soku powstanie gęsty syrop. Ciasto francuskie kroimy na prostokąty o jednakowej wielkości. Połowę smarujemy po bokach jajkiem, a drugą połowę nacinamy. Na posmarowane prostokąty nakładamy konfiturę i przykrywamy naciętymi.
Pieczemy 15-18 minut w temperaturze 200 stopni z termoobiegiem.
Smacznego!

7 komentarzy:
Jakie pysznosci! Uwielbiam ciasta francuskie.
Ja też, szczególnie za mnogość sposobów przygotowania i szybkość pieczenia :)
Dominiko, czy jesteś świadoma, że serwis netbird.pl wstawia u siebie na stronie Twoje przepisy?
http://kuchnia.netbird.pl/a/296/14751,1
(i parę innych też widziałam)
Lubię takie smakowite klimaty :)
bardzo fajowo wygladaja!!! :)
Prostota sama w sobie;)
Dziekuje za fajna propozycje,trzeba sobie czasem przypomnieć te najłatwiejsze wypieki:)
Pozdrawiam
Ju - tak, wiem o tym, publikacje są za moją zgodą. Niemniej dziękuję bardzo za interwencję :)
Prześlij komentarz