Składniki:
- mieszanka sałat
- ogórek
- papryka
- pomidor
- kukurydza
- ser żółty
- pestki słonecznika lub dyni
- pierś z kurczaka
Panierka:
- bułka tarta
- łyżeczka papryki słodkiej i chili
- sól
- pieprz
- jajko
Sos:
- ocet balsamiczny
- lub majonez
Pierś z kurczaka przekroić na 2 lub 3 kawałki. Z bułki tartej i przypraw zrobić panierkę. Obtoczyć kurczaka najpierw w jajku, potem w panierce. Usmażyć na oliwie na złoty kolor.
W czasie smażenia pokroić warzywa i ułożyć je na talerzu. Na warzywach położyć pokrojonego w paski kurczaka, posypać serem i pestkami oraz skropić octem balsamicznym. Kolejna sycąca propozycję na sałatkę.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz