niedziela, 3 maja 2009

Sałatka "Piccante"



Składniki:
  • mieszanka sałat
  • ogórek
  • papryka
  • pomidor
  • kukurydza
  • ser żółty
  • pestki słonecznika lub dyni
  • pierś z kurczaka

Panierka:
  • bułka tarta
  • łyżeczka papryki słodkiej i chili
  • sól
  • pieprz
  • jajko

Sos:
  • ocet balsamiczny
  • lub majonez


Pierś z kurczaka przekroić na 2 lub 3 kawałki. Z bułki tartej i przypraw zrobić panierkę. Obtoczyć kurczaka najpierw w jajku, potem w panierce. Usmażyć na oliwie na złoty kolor.
W czasie smażenia pokroić warzywa i ułożyć je na talerzu. Na warzywach położyć pokrojonego w paski kurczaka, posypać serem i pestkami oraz skropić octem balsamicznym. Kolejna sycąca propozycję na sałatkę.

Smacznego!

Brak komentarzy:

 
Related Posts with Thumbnails