poniedziałek, 13 kwietnia 2009

Jajka faszerowane na zimno


Składniki:
  • 6 jaj
  • 20 dag pieczarek
  • 2 łyżki natki pietruszki
  • 3 ząbki czosnku
  • pól cebuli
  • sól
  • pieprz

Jaja obrać, przekroić na pół, usunąć zółtka i rozetrzeć je. Pieczarki zetrzeć na tarce, podsmażyć na oleju z cebulą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Wymieszać z żółtkami i doprawić do smaku. Napełnić farszem połówki jajek. Można udekorować je majonezem.

Smacznego!

2 komentarze:

Anonimowy pisze...

Ale cudowne przepisy tu zamieszczasz, a potrawy przygotowane przez Ciebie wyglądają bajecznie! Gratuluję talentu i życzę dalszych sukcesów kulinarnych:) Już zapisałam sobie niektóre przepisy i z chęcią je wypróbuję, bo kiedy patrzę na te wszystkie zdjęcia to od razu ślinka mi cieknie na sam widok i wyobrażenie tych smakowitości;) Serdecznie pozdrawiam!:*

Dominika pisze...

Bardzo serdecznie dziękuję za takie miłe słowa :) Pozdrawiam!

 
Related Posts with Thumbnails