poniedziałek, 11 maja 2009

Muffiny rabarbarowe

Absolutnie genialne! Jedne z najlepszych muffinów w mojej karierze. Twarda słodka kruszonka i kwaśny soczysty rabarbar. Polecam gorąco!



Składniki:
  • 1,5 szklanki mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • pół kostki masła - stopić
  • pół szklanki cukru
  • 2 jajka
  • 1/2- 2/3 szklanki mleka
  • 300 g rabarbaru

Mieszamy oddzielnie składniki mokre i suche a następnie łączymy je razem. Nakładamy ciasto do formy na muffiny. Posypujemy kruszonką według przepisu poniżej.

Kruszonka:
  • 2 łyżki cukru
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki mąki
Rozcieramy wszystko w palcach aż powstaną grudki.

Te muffiny piekły się wyjątkowo długo, bo ok. 45 minut w temperaturze 180 stopni.

Jeszcze raz polecam. Smacznego!

1 komentarz:

Gosia pisze...

rzeczywiscie-ciekawie brzmia :)

 
Related Posts with Thumbnails