środa, 7 listopada 2007

Zapiekanka makaronowa II


Składniki (proporcje według uznania):
  • makaron :)
  • mięso mielone
  • koncentrat pomidorowy
  • 2 pomidory
  • papryka
  • pieczarki
  • 2-3 cebule
  • olej
  • przyprawy - sól, pieprz ziołowy, pieprz czarny, gotowe mieszanki przypraw albo co mam pod ręką
  • żółty ser
  • koperek i/lub natka pietruszki

Na oleju podsmażamy cebulkę, dokładamy mięso, pokrojone pomidory bez skórki i koncentrat. Smażymy ok. 20 minut, aż sos będzie jednorodny. Na drugiej patelni podsmażamy pieczarki.
Połowę ugotowanego makarony wrzucamy do naczynia do zapiekania, wykładamy sos, usmażone pieczarki, posypujemy papryką pokrojoną w kostkę. Przykrywamy drugą porcją makaronu i posypujemy serem i pietruszką lub koperkiem.

Nie zapominamy o przyprawach. Ja przyprawiam oddzielnie mięso i pieczarki.

Całość do piekarnika na ok. 25 minut.

Smacznego!

2 komentarze:

Anonimowy pisze...

Ta zapiekanka jest przepyszna,wnet nie wejdę się przez nią w żadne spodnie:) Dzięki za przepis,pozdrawiam gorąco:)

Dominika pisze...

Bardzo się cieszę, że przepis się spodobał. Pozdrawiam serdecznie!

 
Related Posts with Thumbnails