niedziela, 20 czerwca 2010

Mięsiwo przeróżne

Jak widać weekend mija mi pod znakiem gotowania. W końcu mogę sobie na to pozwolić, bez wyrzutów sumienia.
W piątkowy weekend postanowiłam wypróbować garnek do fondue. Na pierwszy ogień poszło mięso, smażone w oleju. Niestety pierwsza próba nie wyszła zbyt dobrze, ponieważ tłuszcz nie chciał się rozgrzać do odpowiedniej temperatury, więc mięso smażyło się dość długo. Jednak nie poddaję się - niedługo powtórka z zabawy :)

Na kolację przygotowałam trzy rodzaje mięsa - pierś z kurczaka, schab i polędwicę wieprzową w pięciu wariantach smakowych.



W kolejności na zdjęciu:

- kurczak - sól i pieprz
- polędwica - pieprz, świeże zioła (oregano, szałwia, tymianek)
- kurczak - sól, pieprz, papryka ostra i słodka
- schab - sól, pieprz, przyprawa curry, czosnek
- schab - sól i pieprz

Takie mięso można też usmażyć na grillu lub zrobić z niego szaszłyki.





Smacznego!

Brak komentarzy:

 
Related Posts with Thumbnails