Sos koperkowy
Składniki:
- 150 g serka naturalnego o gładkiej konsystencji
- 2 łyżki posiekanego koperku
- sól
- pieprz
- odrobina octu winnego - do smaku (można pominąć)
Sos musztardowy
Przygotowujemy z
- gęstej 18% śmietany,
- majonezu i
- musztardy wymieszanych w podobnych proporcjach.
Salsa:
Składniki:
- dojrzałe pomidory (należy usunąć z nich gniazda nasienne)
- papryczka chili
- szalotka
- czosnek
- sok z limonki lub cytryny
- kolendra
- sól
- pieprz
- oliwa lub olej
Wszystkie warzywa należy dość drobno posiekać, wymieszać i doprawić do smaku.
Sos czosnkowy
Żadnej nowości tu nie będzie, czyli wymieszane:
- jogurt grecki
- przeciśnięty przez praskę czosnek
- sól
Smacznego!
1 komentarz:
do maczania.. pysznie :-)
Prześlij komentarz