niedziela, 21 marca 2010

Guacamole

Nachos i guacamole - niezawodny zestaw na sobotni wieczór filmowy.

Składniki:
  • 1 dojrzałe avocado
  • 2 ząbki czosnku
  • sos chili albo tabasco
  • sok z limonki
  • sól

Avocado z czosnkiem zmiksowałam blenderem, ale w taki sposób aby zostały większe kawałki, doprawiłam do smaku i podałam z tortillą zapieczoną z żółtym serem.



Smacznego!

3 komentarze:

Mirabelka pisze...

Koniecznie muszę kiedyś takie guacamole zrobić, jadłam je kilka razy w meksykańskich knajpach i bardzo mi smakowało :) A mam pytanie... bardzo trudno jest dostać dojrzałe awokado. Kupujesz w dobrym miejscu czy jakoś "dojrzewasz je" w domu? :)

Dominika pisze...

Kupując avocado wybieram te miękkie, z ciemną skórką. Jaskrawo zielone i błyszczące są zwykle niedojrzałe. Można je podobno "podojrzewać" w domu zawijając w papier i chowając w ciemne miejsce, ale nie próbowałam tego sposobu, więc nie ręczę za efekty :)
Guacamole polecam, bardzo szybko się je robi :)

asieja pisze...

a ja nigdy jeszcze nie próbowałam niezawodnego zestawu
pora to zmienic
:-)

 
Related Posts with Thumbnails