Składniki:
- 1 dojrzałe avocado
- 2 ząbki czosnku
- sos chili albo tabasco
- sok z limonki
- sól
Avocado z czosnkiem zmiksowałam blenderem, ale w taki sposób aby zostały większe kawałki, doprawiłam do smaku i podałam z tortillą zapieczoną z żółtym serem.

Smacznego!
3 komentarze:
Koniecznie muszę kiedyś takie guacamole zrobić, jadłam je kilka razy w meksykańskich knajpach i bardzo mi smakowało :) A mam pytanie... bardzo trudno jest dostać dojrzałe awokado. Kupujesz w dobrym miejscu czy jakoś "dojrzewasz je" w domu? :)
Kupując avocado wybieram te miękkie, z ciemną skórką. Jaskrawo zielone i błyszczące są zwykle niedojrzałe. Można je podobno "podojrzewać" w domu zawijając w papier i chowając w ciemne miejsce, ale nie próbowałam tego sposobu, więc nie ręczę za efekty :)
Guacamole polecam, bardzo szybko się je robi :)
a ja nigdy jeszcze nie próbowałam niezawodnego zestawu
pora to zmienic
:-)
Prześlij komentarz