
Składniki:
- 200 g białego sera
- ok. 3/4 szklanki mąki
- 1 jajko
- szczypta soli
Z podanych składników zagnieść miękkie ciasto, zrobić z niego wałeczki i pokroić. Ugotwać w osolonym wrzątku. Można je podać z masłem i bułką tartą lub cukrem.
Smacznego!
Kubek fantazji, garść pomysłów i szczypta chęci.
Czy to wystarczy, żeby gotować?
5 komentarzy:
Uwielbiam leniwe :) u nas je się je nie tylko z bułką, masłem i cukrem, ale także z sosem zrobionym ze śmietany i truskawek lub malin... :) a swoją drogą, dawno ich nie jadłam...
PS. Niedawno założyłam swojego bloga i jestem jeszcze "zielona" :) dopiero się rozglądam, będzie mi miło, jeśli kiedyś wpadniesz do mnie :)
Ja też jestem "nowy"... w pisaniu. Z gotowaniem jest lepiej :))
A leniwe, to jedno z ulubionych dań mojej córki, ale zawsze "kupne". Jakoś tak wychodziło... Chyba w końcu sam zrobię!
Leniwe? Sto lat nie jadłam. Dzięki za przypomnienie i przepis :)
Zrobiłem! Dodtkowo chyba pobiłem rekord w "robieniu leniwych na czas". Zapomniałem, że młoda pół godziny po lekcjach ma angielski... a była jak zwykle b. głodna. Po 15 minutach dziecko siedziało przy stole jedło leniwe!
Leniwe mają to do siebie, że ekspresowo się robią. Pewnie stąd ta nazwa :D
Smacznego!
Prześlij komentarz