

Składniki (na 4 porcje):
- 4 jajka
- kieliszek żubrówki
- łyżka cukru
- łyżka rozpuszczonego masła
Sos:
- 10 dag zmiksowanych jagód
- łyżeczka cukru pudru
Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Żółtka wymieszać z żubrówką, a następnie delikatnie dodać do białek. Masę przelać do kokilek posmarowanych masłem i posypanych cukrem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 12 minut.
Po upieczeniu zrobić delikatnie wgłębienie i wlać sos jagodowy. Podawać gorące.
Smacznego!

6 komentarzy:
zubrowka i jagody.............sorry,ale to by mnie nie przekonalo raczej,choc lubie rozne smaczki :)
Wyglada za to pierwszorzednie!!!!!!!
A dlaczego nie takie połączenie? Czy gotowanie nie polega na łączeniu smaków i eksperymentowaniu?
Jaki piekny i wyrosniety. Wyglada pysznie. Jestem bardzo ciekawa polaczenia smakow :)
No ja ramekiny mam od wtorku,wiec i taki suflecik trzeba bedzie upichcić wkrótce;)
ale.. bez żubrówki:P
Pozdrawiam i dziękuję za kolejną,orginalną propozycję:)
Sufletu z zubrowka jeszcze nie probowalam, pora to zmienic :)
PS. Jesli chcesz, to mozesz zmienic moj adres blogowy na nowy, choc przekierowanie na razie dziala rzecz jasna.
Pozdrawiam serdecznie!
Dziękuję za wszystkie wpisy :)
majka - dziękuję :)
Olciaky - ja też kupiłam ramekiny we wtorek i to był ich chrzest bojowy :)
Bea - już zmieniłam adres :)
Pozdrawiam!
Prześlij komentarz