niedziela, 5 lipca 2009

Pancakes z jagodami

To już ostatnia (w ten weekend) propozycja na wykorzystanie jagód. Ponieważ sezon na nie jest krótki, korzystam z nich ile mogę.


Składniki (proporcje na oko):
  • 150 g mąki
  • łyżeczka sody oczyszczonej
  • szczypta soli
  • 3 łyżki cukru
  • 1 jajko
  • łyżka oleju
  • mleko pół na pół z maślanką - do uzyskania konsystencji gęstej śmietany, myślę że ok. 200-250 ml
  • jagody

Składniki dokładnie wymieszać, smażyć na patelni teflonowej po 1,5 minuty z każdej strony.

Smacznego!

2 komentarze:

Dziwnograj pisze...

Przymierzam się, przymierzam i zrobić nie mogę ;) A chodzą za mną już od tygodnia takie placuszki

Konsti pisze...

powiem jak dziecko: mniamusne!:)
Pozdrawiam.

 
Related Posts with Thumbnails