poniedziałek, 13 kwietnia 2009

Jajka faszerowane na ciepło




Składniki:
  • 6 jaj
  • 20 dag pieczarek
  • ćwiartka papryki
  • 2 łyżki natki pietruszki
  • pół cebuli
  • łyżka majonezu
  • łyżka bułki tartej
  • sól
  • pieprz

Jaja ugotować na twardo. Ostrym nożem przekroić delikatnie na pół tak, aby nie uszkodzić skorupek. Przy pomocy małej łyżeczki wydrążyć skorupki. Jaja posiekać. Na oleju podsmażyć pokrojone pieczarki z cebulą, ostudzić i wymieszać je z pozostałymi (poza bułką tartą) składnikami. Przyprawić do smaku, napełnić skorupki. Posypać bułką tartą, ułożyć na gorącym tłuszczu nadzieniem do dołu i usmażyć na złoty kolor. Podać natychmiast.

Smacznego!

Brak komentarzy:

 
Related Posts with Thumbnails