Przepyszne i bardzo łatwe ciasto.
Co potrzebujemy?
Przede wszystkim kruche ciasto. Ja zawsze robię z tego przepisu - jest proste, szybkie i niezawodne. Na tortownicę wystarczy pół porcji. Wykładamy je równomiernie w tortownicy.
Na surowe ciasto układamy śliwki - najlepsze oczywiście węgierki, a na wierzch pianę z 2 białek z dodatkiem 1/2 szklanki cukru. I do pieca. Pieczemy w temperaturze ok. 170 stopni, ok. 30 minut.
Łatwe, prawda?
Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
2 komentarze:
Witaj, z góry chciałam zaznaczyc ze masz cudne przepisy z których bardzo często korzystam i mam pytanie co do tego ciasta. Piszesz, że na tortownice potrzeba połowe porcji, tylko na tortownicę o jakich wymiarach? Czy 24cm bedzie ok? Pozdrawiam!!
Tortownica 24 cm będzie ok :) Ja zwykle piekę na takiej o średnicy 22 cm, ale 2 cm nie zrobią wielkiej różnicy :)
Prześlij komentarz