wtorek, 12 sierpnia 2008

Muffiny z malinami i czekoladą

Muffinkowych szaleństw ciąg dalszy.



Składniki suche:
  • 300 g mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 150 g cukru

Składniki mokre:
  • 1 jajko
  • 225 ml mleka
  • 50 g stopionego masła
  • esencja waniliowa

  • posiekana tabliczka czekolady mlecznej, gorzkiej lub białej
  • maliny

Wszystkie składniki lekko wymieszać, przełożyć do foremek. Piec na złoto w temperaturze ok. 170 stopni przez 20-25 minut.
Z tej porcji wychodzi 12 sztuk.

Smacznego!

2 komentarze:

Agatha pisze...

oo robie podobne muffiny tyle ze biala czekolade dodaje rozpuszczona
Pycha sa

mlynki w kuchni pisze...

Duzo owoców! Pycha, nie mialam okazji piec malinowych muffinek, ale chyba sie skuszę...widze ze jestes blogowym weteranem, ja dopiero zaczynam zabawę:)

 
Related Posts with Thumbnails