czwartek, 4 października 2007
Canelloni ze szpinakiem
Szpinak umyć, wrzucić na kilka sekund do wrzątku, dobrze odcisnąć, posiekać, podsmażyć na oleju z czosnkiem. Dodać serek wiejski, trochę soku z cytryny, pieprz, sól, wymieszać.
Nadziać canelloni ( u mnie z braku takowych w sklepie zwinięte lasagne). Układamy wszystko w naczyniu żaroodpornym, zalewamy śmietaną lub sosem beszamelowym i pozypujemy zółtym serem i koperkiem.
Pieczemy do momentu aż makaron będzie miękki.
Smacznego!
Etykiety:
Beszamel,
Coś na obiad,
Makarony,
Na ciepło,
Szpinak,
Wegetariańskie
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
1 komentarz:
wygląda pysznie :) u nie też propozycja szpinakowa - bo go uwielbiam :)
Prześlij komentarz