wtorek, 24 maja 2011

Quesadilla ze schabem

Pyszna propozycja na szybką kolację, albo przekąskę na imprezę. Chrupiąca tortilla, delikatny ciągnący ser i chrupiąca papryka, całość podana z odrobiną kwaśnej gęstej śmietany i aromatyczną salsą.


Składniki:

- placki tortilla,
- mięso - u mnei był schab, ale może być oczywiście kurczak, albo polędwica,
- ser - akurat miałam pod ręką mozarellę,
- kolorowa papryka pokrojona w drobną kostkę,
- czerwona fasola,
- kukurydza.

Mięso pokroiłam w małe kawałki, doprawiłam solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką.
Na placki układamy niezbyt grubą warstwą wszystkie składniki, posypujemy serem, przykrywamy drugim plackiem i dociskamy. Wstawiamy na kilka minut do nagrzanego piekarnika z włączonym grillem. 
Gorące kroimy na trójkąty i podajemy ze śmietaną i salsą.

Smacznego!

3 komentarze:

Anonimowy pisze...

Ta papryka na zdjęciu wygląda blado jak pomidory :)

A salsę podajesz gotową czy sama robisz? jakiś przepisik można prosić?

Dominika pisze...

Bo na zdjęciu są pomidory :)
To właśnie salsa - posiekane pomidory, trochę ostrej papryki, cebulka, czosnek, oliwa, sól, pieprz, trochę soku z cytryny. I gotowe :)

fotograf weselny pisze...

mniam :) spróbuję koniecznie

 
Related Posts with Thumbnails