Z gotowego ciasta francuskiego wycięłam okrąg, zawinęłam brzegi i posmarowałam pulpą jabłkową. Ułożyłam plasterki jabłek, posypałam lekko cynamonem i cukrem i piekłam 40 minut w 180 stopniach. Podałam na ciepło z lodami.
Smacznego!
Kubek fantazji, garść pomysłów i szczypta chęci.
Czy to wystarczy, żeby gotować?
5 komentarzy:
fajna jest ta prostota. lubię francuskie ciasto.
proste, a można kogoś bardzo zaskoczyć :) wygląda pysznie
Widziałam ten program w Kuchnia.Tv :) Twoja wersja równie piękna i apetyczna.
Robię czasem podobną, choć jabłka z reguły ;pakuję' w pojedyncze zawijasy z francuskiego, troche lepiej rosnie.
POzdrawiam :)
Kruche ciasto, jabłka, cynamon...mmm...moje klimaty! :)
Prześlij komentarz