środa, 1 lipca 2009

Zapiekany kalafior

Jeśli nie masz pomysłu na letnią kolację, proponuję takiego oto kalafiora.


Kalafiora podgotowałam na półtwardo na parze, przełożyłam do naczynia i posypałam tym, co miałam w lodówce - szynką, kukurydzą i żółtym serem. Polałam śmietaną kremówką, przyprawiłam solą i pieprzem i zapiekłam całość 15 minut w temperaturze 200 stopni. Po upieczeniu posypałam koperkiem.
Bardzo szybkie i proste w przygotowaniu danie, które można dowolnie modyfikować w zależności od zawartości lodówki :)

Smacznego!

2 komentarze:

Agata Chmielewska (Kurczak) pisze...

takie dania są świetne, inwencja twórcza i pyszne danko wychodzi :)

Adrijah pisze...

Zrobiłam dzisiaj na obiad :) Tylko na koniec posypałam szczypiorkiem. Mi tam smakowało :)

 
Related Posts with Thumbnails