niedziela, 30 września 2007
Penne z pomidorami
Podsmażyć na oleju cebulkę, dodać drobno posiekane pomidory bez skóry, paprykę, czosnek i przyprawy (pieprz ziołowy, zioła prowansalskie, sól). Dusić razem ok. 10 minut.
Etykiety:
Czosnek,
Makarony,
Na ciepło,
Ostra papryczka,
Pomidory,
Wegetariańskie,
Zioła
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
2 komentarze:
Wszystko byłoby w porzadku, ale nie jest jasno sprecyzowane ile tych pomidorów i ile czosnku????
Wszystko zależy od ilości makaronu, wygłodzonych osób i indywidualnych preferencji.
Jeśli robię ze świeżych pomidorów, to liczę 2 duże pomidory na osobę i ząbek czosnku, a jeśli z puszki, to puszka na 2-3 osoby.
Prześlij komentarz