Składniki:
- sałata - u mnie mieszanka - rucola, frisee, radicchio, cykoria
- kilka suszonych pomidorów z oliwy
- pół żółtej papryki
- 150 g fety
- 6 plastrów szynki szwarcwaldzkiej lub parmeńskiej
- garstka kiełków rzodkiewki
- kawałek posiekanej papryki chili
- ocet winny
- oliwa
- pieprz
Wszystkie składniki ułożyć na talerzu lub półmisku. Z oliwy, octu i pieprzu przygotować sos, polać sałatkę.
Smacznego!
4 komentarze:
nigdy nie jadłam tej szynki. ciekawa jestem jak i w sałatce smakuje.
Ja też ją kupiłam po raz pierwszy. Spodziewałam się zdecydowanie intensywniejszego smaku, ale miło mnie zaskoczyła. Jest mało słona, delikatna.
Pyszna, rześka odmiana, gdy wokół królują zimowe smaki! Pozdrawiam:)
moje smaki:) wyglada smakowicie:)
Prześlij komentarz