sobota, 12 grudnia 2009

Uszka wigilijne

Na tradycyjnej wigilii nie może zabraknąć uszek i czerwonego barszczu. Tylko kto powiedział, że uszka nie mogą wyglądać trochę inaczej?
Przepis na uszka podawałam tutaj. Aby otrzymać takie oto świateczne gwiazdki, ciasto należy cienko rozwałkować i ułożyć na nim małe porcje grzybów. Ciasto wokół farszu posmarowałam delikatnie wodą i przykryłam drugą warstwą ciasta. Docisnęłam i wykrawałam gwiazdki foremką do pierników. Proste i efektowne!


Smacznego!

5 komentarzy:

  1. piękne gwizdki
    a w moim domu nie ma uszek, jest za to całe mnóstwo pierogów

    OdpowiedzUsuń
  2. Śliczne. Świetny pomysł z tymi gwiazdkami :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ale cię tu dawno nie było :) ale uszka w kształcie gwiazdek to wspaniały pomysł!

    OdpowiedzUsuń