niedziela, 25 stycznia 2009

Tarta z owocami, lodami i gorącym sosem

Oto pomysł na ciekawe podanie ciasta, na które przepis podawałam już wcześniej



Zarówno do ciasta, jak i sosu użyłam mrożonych śliwek i wiśni.

Sos przygotowałam ze zmiksowanych owoców. Dosłodziłam je i gotowałam na małym ogniu, aż sos zgęstniał.

Gorące ciasto ułożyłam na talerzu, razem z kulką lodów śmietankowych, truskawkami i gorącym sosem owocowym.

Przepyszny deser na zimowy wieczór.

Smacznego!

5 komentarzy:

  1. Znowu zniknęłaś na dość długo, ale za tą tartę Ci wybaczę, hi hi. ;)))


    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  2. To znowu ten brak czasu. Nawet nie mam kiedy zajrzeć na inne blogi :(

    OdpowiedzUsuń
  3. Witaj Dominiko...:)
    Robiłam calzone według Twojego przepisu a kurczaka w cieście francuskim również :)jest bardzo popularny..i pyszny
    A Twoja tarta na gorąco ... zabójcza :)
    Pozdrawiam
    Kasia

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo serdecznie dziękuję za takie miłe słowa :)

    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  5. dalabym sie teraz pokroic za maly kawaleczek tej tarty ...

    OdpowiedzUsuń