wtorek, 12 sierpnia 2008

Muffiny z malinami i czekoladą

Muffinkowych szaleństw ciąg dalszy.



Składniki suche:
  • 300 g mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 150 g cukru

Składniki mokre:
  • 1 jajko
  • 225 ml mleka
  • 50 g stopionego masła
  • esencja waniliowa

  • posiekana tabliczka czekolady mlecznej, gorzkiej lub białej
  • maliny

Wszystkie składniki lekko wymieszać, przełożyć do foremek. Piec na złoto w temperaturze ok. 170 stopni przez 20-25 minut.
Z tej porcji wychodzi 12 sztuk.

Smacznego!

2 komentarze:

  1. oo robie podobne muffiny tyle ze biala czekolade dodaje rozpuszczona
    Pycha sa

    OdpowiedzUsuń
  2. Duzo owoców! Pycha, nie mialam okazji piec malinowych muffinek, ale chyba sie skuszę...widze ze jestes blogowym weteranem, ja dopiero zaczynam zabawę:)

    OdpowiedzUsuń