Kubek fantazji, garść pomysłów i szczypta chęci.
Czy to wystarczy, żeby gotować?
niedziela, 16 grudnia 2007
Kutia
Szklankę pszenicy trzeba namoczyć na kilka godzin a następnie ugotować do miękkości. Odcedzić bardzo dokładnie na sitku, a najlepiej zostawić na noc. Pszenica musi być sucha i sypka. Dodać mak przygotowany jak na makowiec oraz bakalie i miód.
Witam! Wiem ze teraz nie czas swiateczny, ale zostawie komentarz w tym wpisie, poniewaz UWIELBIAM kutie, zawsze byla w moim rodzinnym domu na wigilijnym stole :)) Sama tez chetnie na swieta ja zrobie Pozdrawiam serdecznie! :))
Witam!
OdpowiedzUsuńWiem ze teraz nie czas swiateczny, ale zostawie komentarz w tym wpisie, poniewaz UWIELBIAM kutie, zawsze byla w moim rodzinnym domu na wigilijnym stole :))
Sama tez chetnie na swieta ja zrobie
Pozdrawiam serdecznie! :))
Mmmm... to jest to, co najbardziej lubię na Wigilii.
OdpowiedzUsuńTo zupełnie tak, jak ja :)
OdpowiedzUsuń