Kubek fantazji, garść pomysłów i szczypta chęci.
Czy to wystarczy, żeby gotować?
niedziela, 30 września 2007
Penne z pomidorami
Podsmażyć na oleju cebulkę, dodać drobno posiekane pomidory bez skóry, paprykę, czosnek i przyprawy (pieprz ziołowy, zioła prowansalskie, sól). Dusić razem ok. 10 minut.
Wszystko zależy od ilości makaronu, wygłodzonych osób i indywidualnych preferencji. Jeśli robię ze świeżych pomidorów, to liczę 2 duże pomidory na osobę i ząbek czosnku, a jeśli z puszki, to puszka na 2-3 osoby.
Wszystko byłoby w porzadku, ale nie jest jasno sprecyzowane ile tych pomidorów i ile czosnku????
OdpowiedzUsuńWszystko zależy od ilości makaronu, wygłodzonych osób i indywidualnych preferencji.
OdpowiedzUsuńJeśli robię ze świeżych pomidorów, to liczę 2 duże pomidory na osobę i ząbek czosnku, a jeśli z puszki, to puszka na 2-3 osoby.