tag:blogger.com,1999:blog-8871795988804322065.post4224910824497754703..comments2022-03-26T18:16:16.231+01:00Comments on Błahostki: Tort pomarańczowo-czekoladowyAnonymoushttp://www.blogger.com/profile/17621184477998034121noreply@blogger.comBlogger13125tag:blogger.com,1999:blog-8871795988804322065.post-72148088005993286612013-03-24T10:11:58.921+01:002013-03-24T10:11:58.921+01:00Tak, ma być aż 85 g :)Tak, ma być aż 85 g :)Dominikahttps://www.blogger.com/profile/15861144908784534346noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8871795988804322065.post-55631231656667250112013-02-27T19:33:21.070+01:002013-02-27T19:33:21.070+01:00Witam:)
Chciałam się dopytać o tą ilość kakao, któ...Witam:)<br />Chciałam się dopytać o tą ilość kakao, którą się dodaje do biszkoptu. To na pewno ma być aż 85g?<br />Pozdrawiam,<br />ZosiaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8871795988804322065.post-33090911137165949542012-11-04T13:47:11.505+01:002012-11-04T13:47:11.505+01:00Ilości takie, jak podałam, czyli 1,5 szklanki soku...Ilości takie, jak podałam, czyli 1,5 szklanki soku i 1/3 szklanki cukru :)Dominikahttps://www.blogger.com/profile/15861144908784534346noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8871795988804322065.post-23339410294967139052012-10-26T19:25:17.962+02:002012-10-26T19:25:17.962+02:00Witam! Mam pytanie odnośnie pierwszej masy pomarań...Witam! Mam pytanie odnośnie pierwszej masy pomarańczowej: czy do budyniu zużywamy taką ilość soku i cukru, jaką podałaś w przepisie, czy jednak taką, jak na opakowaniu, czyli 0,5l soku i 40 g cukru? Pozdrawiam :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8871795988804322065.post-41049914446737165222010-06-22T13:35:52.432+02:002010-06-22T13:35:52.432+02:00Czekolada może być dowolna. Ja jestem wierną fanką...Czekolada może być dowolna. Ja jestem wierną fanką gorzkiej, więc najczęściej używam takiej. Ma intensywniejszy smak i aromat, ale można też użyć mlecznej lub pomieszać obydwa rodzaje.<br /><br />Pozdrawiam!Dominikahttps://www.blogger.com/profile/15861144908784534346noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8871795988804322065.post-41127531222878178802010-06-22T13:20:33.583+02:002010-06-22T13:20:33.583+02:00Dziękuję za niezbędne rady:) chciałabym spytać jes...Dziękuję za niezbędne rady:) chciałabym spytać jeszcze jaka czekolada będzie najlepsza do masy (mleczna, gorzka) i czy w przypadku masy pomarańczowej budyń powinien być bez cukru czy może być... z ;)<br /><br />A czy tort się udał, na pewno dam znać ;) pozdrawiamAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8871795988804322065.post-67507477544536865352010-06-22T10:00:12.311+02:002010-06-22T10:00:12.311+02:00Witam :)
Skórkę do biszkoptu dawałam otartą ze świ...Witam :)<br />Skórkę do biszkoptu dawałam otartą ze świeżej pomarańczy, ale może być też drobno posiekana. <br />Masę robię z całej pomarańczy, czyli najpierw ją porządnie szoruję, potem sparzam i całą miksuję, albo przekręcam w maszynce do mięsa, razem ze wszystkimi skórkami. Najlepiej, żeby pomarańcze nie były gruboskórne ;), bo masa będzie zbyt cierpka. Jeśli wolisz delikatniejszy smak, możesz dodać miąższ i tylko tą pomarańczową skórkę, a białą wyrzucić.<br />Koniecznie napisz czy tort się udał :)Dominikahttps://www.blogger.com/profile/15861144908784534346noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8871795988804322065.post-37685880175485783012010-06-22T01:47:23.191+02:002010-06-22T01:47:23.191+02:00Tort cudny!;) planuję go zrobić na urodziny siostr...Tort cudny!;) planuję go zrobić na urodziny siostry. Z tym, że... No właśnie. Mam dylemat związany ze skórką pomarańczową... Czy ta dodana do biszkoptu ma być otarta z jednej pomarańczy czy kandyzowana w kawałeczkach? ...oraz... Co masz na uwadze pisząc, że należy zmiksować (w przypadku masy) jedną z pomarańczy ze skórką? Z tą jej, na surowo przynajmniej, niejadalną grubą skórą, którą obiera się i wyrzuca spożywając owoc, czy mówisz o tej białej, cieniutkiej pielince w środku? Jeśli chodzi o tą grubą, to muszę ją wcześniej sparzyć? Pokroić (żeby łatwiej było miksować)? Z góry dziękuję za odpowiedzi :)<br /><br />KasiaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8871795988804322065.post-84157751577469395282008-05-28T13:49:00.000+02:002008-05-28T13:49:00.000+02:00Piękny! Idealny do serwowania w trakcie przyjęcie ...Piękny! Idealny do serwowania w trakcie przyjęcie urodzinowego dla dziecka.<BR/>Pozdrawiam Olga SmileAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8871795988804322065.post-13720146575356284712008-05-15T08:31:00.000+02:002008-05-15T08:31:00.000+02:00hmmm...mniam:) wyglada bardzo smakowicie:) rodem z...hmmm...mniam:) wyglada bardzo smakowicie:) rodem z bardzo dobrej cukierni:)Immortalhttps://www.blogger.com/profile/13755971658740551985noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8871795988804322065.post-1765043492205007632008-01-01T23:38:00.000+01:002008-01-01T23:38:00.000+01:00Dziękuję :)Dziękuję :)Dominikahttps://www.blogger.com/profile/15861144908784534346noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8871795988804322065.post-76657641835992353402008-01-01T23:04:00.000+01:002008-01-01T23:04:00.000+01:00Przepiękny tort!!!!!!!Przepiękny tort!!!!!!!Dorota Swiatkowskahttps://www.blogger.com/profile/13384552330794171598noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8871795988804322065.post-77142047262804158572007-12-30T21:13:00.000+01:002007-12-30T21:13:00.000+01:00wspaniale wygląda!od dawna mam ochotę na coś czeko...wspaniale wygląda!<BR/>od dawna mam ochotę na coś czekoladowo-pomarańczowego:)<BR/>pozdrawiam!jstnkhttps://www.blogger.com/profile/10178862146323862570noreply@blogger.com