czwartek, 7 lutego 2008

Sałatka tuńczykowa


Składniki:
  • puszka tuńczyka w sosie własnym
  • kilka liści sałaty lodowej
  • ogórek świeży
  • papryka
  • kukurydza
  • czerwona fasola
  • łyżka musztardy
  • majonez

Smacznego!

piątek, 1 lutego 2008

Krupnik

Czyli ulubiona zupa dzieciństwa. Najlepiej smakuje wiosną, z młodych warzyw, aczkolwiek zimą też jest nie do pogardzenia ;)



Jak robię?

Na małym ogniu gotuję skrzydełka kurczaka z zielem angielskim i liściem laurowym. Po ok. 20-30 minutach dorzucam starte na tarce warzywa: marchew, pietruszkę, seler, a po kilku kolejnych minutach pokrojone w kostkę ziemniaki i ryż.
Kiedy ryż i ziemniaki są miękkie doprawiam przyprawami (sól, pieprz i lubczyk). Wystarczy tylko posypać koperkiem i się zajadać.

Smacznego!
 
Related Posts with Thumbnails